Українські та словацькі прикордонники удосконалювали навички спільного патрулювання

НАЗАД
06 грудня 2019 12:06

Цього тижня в Ужгороді та в населеному пункті Вишнє Нємецьке (Словаччина) пройшли спільні навчання.

Цього тижня в Ужгороді та в населеному пункті Вишнє Нємецьке (Словаччина) пройшли спільні навчання представників Чопського прикордонного загону Держприкордонслужби України та Управління Прикордонної поліції та Поліції у справах іноземців м. Собранці Президії Поліцейського корпусу Словацької Республіки.

У тренінгу взяли  участь співробітники підрозділів охорони кордону, які безпосередньо залучаються до несення служби у складі спільних патрулів.

Впродовж двох днів українські правоохоронці та їхні іноземні колеги поглиблювали знання з правил несення спільної служби, вивчали нормативно-правові документи обох держав з цього питання, відпрацьовували практичні навички та обмінювалися набутим досвідом.

 Навчання проводили викладачі Національної академії Держприкордонслужби України імені Б.Хмельницького та Середньої школи підготовки Поліцейського бюро в м.Кошице (Словаччина). Теоретичні заняття і практичні відпрацювання питань організували в Україні – на території відділу прикордонної служби «Ужгород», та в Словаччині – в суміжному відділі прикордонного контролю «Вишнє Нємецьке».

Як зауважив керівник занять викладач Національної академії Держприкордонслужби полковник Сергій Каштелян: «Основною метою дводенного курсу є, насамперед, формування єдиних підходів до організації спільних патрулювань. Не менш суттєвим є чітке усвідомлення прикордонниками своїх прав та повноважень під час виконання службових обов’язків як на території своєї держави, так і на суміжній стороні».

Один з викладачів Середньої школи підготовки Поліцейського бюро в м.Кошице зазначив: «Своїм головним завданням під час цього курсу вважаю нагадати як словацьким поліцейським, так і українським прикордонникам правила безпечного несення служби. Кордон – місце підвищеного ризику, будь-яка помилка може призвести до фатальних наслідків. Виходячи на службу, правоохоронець, перш за все, повинен чітко керуватися чинним законодавством. Проте, не менш важливим є повернутися неушкодженим після чесного та сумлінного виконання обов’язків служби».

Варто зазначити, що такі спільні патрулювання практикують з метою забезпечення контролю за режимом українсько-словацького державного кордону для запобігання його незаконному перетину поза пунктами пропуску, затримання осіб, які незаконно перетнули спільний кордон, виявлення і затримання осіб, які організовують незаконне перетинання спільного кордону, перевірки транспортних засобів, що підозрюються у використанні для вчинення правопорушення на спільному кордоні, а також для обміну досвідом з питань забезпечення охорони спільного кордону.

Спільні патрулювання проходять по обидві сторони українсько-словацького кордону та вже довели свою ефективність.

Від початку 2019 року було вислано понад 244 таких патрулів. Результатом їхньої служби стало затримання 17 незаконних мігрантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси