Українець з підробленим румунським паспортом та німець, що нетверезим керував автівкою у Чехії, затримані у пунктах пропуску

НАЗАД
05 жовтня 2019 11:10

Сподіваючись на власну удачу, наш співвітчизник спробував перетнути українсько-угорський кордон за підробленим іноземним документом.

Учора ввечері в пункт пропуску «Тиса» у напрямку виїзду з України прибув мікроавтобус «Mercedes». Під час перевірки документів у пасажирів автівки прикордонний наряд виявив закордонний паспорт громадянина Румунії з ознаками підробки. Експерти з перевірки вирішили оглянути документ поглиблено і встановили, що той не відповідає встановленому зразку. Бланк паспорта перепрошивали, до того ж, у ньому були відсутні відповідні захисні елементи.

Згодом у псевдо-румуна, що пред’явив на контроль підроблений іноземний документ, прикордонники Чопського загону знайшли дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Правопорушник виявився 50-річним жителем Чернівецької області.

Підроблений документ прикордонники вилучили, правопорушника притягнули до відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України. Окрім того, на адресу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого  ч.4 ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

А в аеропорту «Жуляни» під час оформлення пасажирів авіарейсу, що прибув в Україну, стосовно одного з іноземців спрацювала база даних Інтерполу. Прикордонники з’ясували, що громадянина Німеччини розшукують правоохоронні органи Чеської Республіки для притягнення до кримінальної відповідальності за порушення правил дорожнього руху та керування транспортним засобом у нетверезому стані. Прикордонники чоловіка затримали, повідомили Укрбюро Інтерполу у м. Києві та передали співробітникам Нацполіції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси