Україна святкує шосту річницю з дня визволення Краматорська та Слов’янська від російської окупації

НАЗАД
05 липня 2020 13:17

Урочистості розпочались на меморіальному комплексі на горі Карачун, яка в 2014 році була стратегічно важливою точкою і в ході запеклих боїв неодноразово переходила з рук в руки.

На святі було чимало почесних гостей – Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, надзвичайні повноважні посли кількох держав, керівництво Донецької області, представники громадськості, командування ООС та правоохоронних органів.

Участь у заходах взяли і прикордонники оперативно-військового управління та Краматорського прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил.

Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим героям та вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання. У своїх виступах Денис Шмигаль та Арсен Аваков висловили слова вдячності захисникам України за подвиги, завдяки яким у звільнених містах вже сьомий рік панує мир.

Далі всі вирушили до пам’ятного місця біля міста Слов’янськ, де влітку 2014 року військові з’єднання сил АТО наштовхнулися на шалений опір проросійських бойовиків. Тоді нашим воїнам вдалося витиснути ворога з рідної землі ціною багатьох життів. Згодом тут був зведений меморіальний комплекс, до якого сьогодні всі присутні поклали квіти та згадали загиблих.

Свято визволення північної частини Донбасу від терористичних збройних формувань широко святкується в усіх містах щороку. Адже важливість встановлення миру на цих землях неможливо переоцінити.

Щиро вітаємо всіх зі святом!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси