Указом Президента України визначено внести на розгляд збільшення розміру грошового забезпечення у 2019 році для військовослужбовців Держприкордонслужби

НАЗАД
26 квiтня 2019 10:03

Подальше збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України буде реалізовано після прийняття відповідного рішення Урядом.

Указом Президента України №167/2019 введено в дію рішення РНБО України від 25 квітня 2019 року «Про пропозиції до Бюджетної декларації на 2020 - 2022 роки за статтями, пов’язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Даним рішенням з-поміж іншого визначено підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік». Зокрема, це направлено на реалізацію у повному обсязі пункту рішення РНБО України від 6 вересня 2018 року, введеного в дію Указом Президента України щодо збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України та Управління державної охорони України.

Також відмітимо, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на  2019 рік» фонд  оплати праці Державної прикордонної служби України затверджено у розмірі 6,61 млрд гривень. І хоча у порівнянні з попереднім роком ці видатки збільшено на 22,9 % для реалізації рішення Президента України щодо збільшення розміру грошового забезпечення не менше ніж на 30 відсотків у повній мірі потрібно виділення додаткових коштів. У зв’язку з чим Державною прикордонною службою були направлені листи до вищих органів влади з клопотаннями про виділення коштів на це, зокрема до Міністерства внутрішніх справ як до головного розпорядника коштів.

У той же час Адміністрацією Держприкордонслужби здійснено наближення видатків загального фонду бюджету на лютий - квітень поточного року шляхом внутрішнього перерозподілу з інших напрямів та забезпечено мінімальний рівень грошового забезпечення для військовослужбовців за контрактом рядового складу першого року служби у розмірі не меншому ніж 9 500 грн, на кордоні – 10 000 грн.

Подальше збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України буде реалізовано після прийняття відповідного рішення Урядом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси