У рамках Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (ExBS) до Одеси завітала делегація зі США

НАЗАД
14 грудня 2019 13:34

Новим кроком на шляху міжнародної співпраці Державної прикордонної служби України з Посольством США в Україні, стала зустріч представників Митно-прикордонної служби США з українськими прикордонниками та митниками в Одесі.

Метою візиту американської делегації, яку очолив керівник Програми ExBS Метью Болдін, є покращення та вдосконалення системи безпеки державних кордонів України, ефективна реалізація широкого спектру технічних рекомендацій а також обмін корисним досвідом.

У ході роботи, яка тривала протягом трьох днів на базі відділу прикордонної служби «Одеса-Аеропорт», представники США поетапно розглянули порядок функціонування пункту пропуску для авіаційного сполучення.

Організація оформлення пасажирів, як на приліт так і на відліт, критерії відбору персоналу, його підготовка для подальшого проходження служби, практична протидія протиправній діяльності на державному кордоні, реагування на нестандартні ситуації, взаємодія ДПСУ та ДФС, робота кінологів – ці та багато інших питань обговорювалися щодня обома сторонами у формі діалогу.

Загалом спілкування було щирим та невимушеним, а «перехресний вогонь» із сотень цікавих запитань та конструктивних відповідей – є однією з призм, крізь яку наявний досвід кожного фахівця проектується на загальну справу безпеки кордонів.

Ще більшої динамічності заходу додала перевірка вправності службового собаки на виявлення наркотичної речовини, носій якої приховали в одязі одного з делегатів. Свою роботу пес виконав на відмінно, як то кажуть граючись, що викликало у гостей неабияке захоплення.

Наприкінці візиту Представники США залишили схвальний відгук про організацію служби своїх українських колег, зокрема позитивно відмітили взаємодію з іншими правоохоронними органами, співпрацю з Інтерполом, надали конкретні рекомендації щодо вдосконалень, подякували за відкритість і щирість у спілкуванні та висловили готовність до подальшої співпраці.

Начальник Південного регіонального управління полковник Сергій Мул також висловив вдячність представникам американської делегації за плідну співпрацю, допомогу та надання позитивного досвіду, які у час реформування Державної прикордонної служби України до стандартів НАТО вже втілюються у відповідні проекти та впроваджуються в охороні державного кордону України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси