У прикордонному виші резюмували освітню діяльність 2021 року та представили візію на цей рік

НАЗАД
27 сiчня 2022 12:01

У Національній академії Держприкордонслужби ім. Богдана Хмельницького відбувся навчально-методичний збір персоналу академії, на якому підбили підсумки діяльності вишу та визначили пріоритетні завдання на цей рік.

Зокрема у 2021 році підготовлено більш як 460 військовослужбовців, з яких 120 слухачів за магістерським рівнем вищої освіти, понад 300 курсантів за бакалаврським рівнем та 25 військовослужбовців за державним замовленням.

Науковцями вишу захищено 7 докторських дисертацій, а здобувачами академії – 13 дисертацій доктора філософії.

Запроваджено практику проведення занять на базі прикордонних загонів та стажування на кожному курсі впродовж місяця, факультативне вивчення англійської мови для курсантів набору 2021 року та розпочато підготовку за двома новими освітньо-професійними програмами з організації діяльності кінологічних та інженерно-технічних підрозділів зі спеціальності «Безпека державного кордону» з урахуванням тенденцій трансформації військової освіти в Україні.

Триває робота щодо запровадження до системи підготовки офіцерських кадрів лідерських курсів, що відповідають вимогам стандартів NATO Bi-SCD 075-007 «Освіта і підготовка».

Минулого року в академії організовано та успішно проведено дві міжнародні та дві всеукраїнські науково-практичні конференції, в цілому Національна академія виступила співорганізатором 8 конференцій, а персонал прикордонного вишу взяв активну участь у понад 40 конференціях різного рівня.

Окрема увага була приділена питанню якісного комплектування посад наукового та науково-педагогічного складу академії, призначення на які  здійснюється виключно на конкурсній основі із визначеним Статутом Національної академії терміном обрання на посади.

Також в академії введено в експлуатацію 11 навчальних аудиторій, підготовлено гуртожитки для курсантів набору 2021 року, удосконалено комплекс спортивних споруд, покращено умови якості харчування та збільшено асортимент страв, а ще проведено роботи з облаштування понад 11 кілометрів ділянки навчального державного кордону на польового центрі забезпечення навчального процесу.

Серед пріоритетних завдань цього року вирізнили – забезпечення вступної кампанії, подальше впровадження в освітній процес стандартів НАТО, подальше впровадження наукових результатів у діяльність органів та підрозділів охорони кордону, реалізація нової системи роботи з персоналом, а також вдосконалення соціально-побутових умов проживання та навчання здобувачів вищої освіти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси