У прикордонних загонах розгортають оперативно-розшукові підрозділи

НАЗАД
07 грудня 2019 09:33

Держприкордонслужба активно комплектує особовим складом новостворені оперативно-розшукові підрозділи (ОРП). Цього тижня Вища атестаційна комісія погодила призначення 25 офіцерів на посади заступників начальників загонів з оперативно-розшукової діяльності.

Минулого місяця Верховна Рада України проголосувала законопроект 2161, яким внесла зміни до Закону «Про оперативно-розшукову діяльність». Нововведення передбачили можливість створювати оперативно-розшукові підрозділи в прикордонних загонах. Це дозволить охоронцям рубежів краще і швидше реагувати на криміногенну обстановку у прикордонні. Адже раніше законодавство передбачало, що оперативно-розшукову діяльність здійснюють лише відповідні підрозділи Адміністрації служби (у Києві) та Регіональних управліннях (у Львові, Харкові, Житомирі, Одесі, Херсоні, Краматорську).
Менш ніж за місяць був розроблений штат головних оперативно-розшукових відділів прикордонних загонів. Також за аналогією з Адміністрацією Держприкордонслужби (за такими ж напрямами діяльності) реформовані оперативно-розшукові підрозділи в регіональних управліннях. Наразі триває підбір та призначення керівництва і оперативного складу ОРП, які вже до кінця року розпочнуть свою роботу у прикордонних загонах.
Оперативно-розшукова діяльність - одна з основних функцій діяльності прикордонного відомства. З початку цього року в результаті роботи оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби вдалося досягти значних результатів.  Зокрема, виявлено та обліковано в ЄРДР  майже 1 300 кримінальних правопорушень та встановлено 418 осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань.
 Також була припинена діяльність майже 70 протиправних груп, до яких входили понад 220 осіб. Із них 27 груп спеціалізувалися на організації незаконної міграції та торгівлі людьми, 6 груп займалися контрабандою наркотиків (вилучено 555 кг наркотиків). Ще 14 груп спеціалізувалися на незаконному переміщенні товарів (вилучено 16 млн пачок сигарет, близько 135 тонн контрафактного спирту, понад 18 тонн алкогольних виробів та майже 150 кг бурштину).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси