У порту Ізмаїла виявлено російський танкер, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці

НАЗАД
25 липня 2019 15:02

24 липня в порт Ізмаїл зайшов танкер «NIKA SPIRIT» під прапором РФ.

За аналізом та оцінкою ризиків під час відстеження руху судна Держприкордонслужбою встановлено, що за номером ІМО - 8895528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, це судно ідентифікується як танкер «NEYMA».

Нагадаємо, що всупереч норм міжнародного морського права, РФ заблокувала рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці 25.11.2018 року саме за допомогою танкеру «NEYMA».

Такі незаконні дії сприяли насильницькій, із застосуванням зброї, зупинці та захопленню українських військових кораблів разом із 24 членами екіпажу.

За фактом блокування танкером «NEYMA» Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці слідчими СБУ, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури, розпочато і проводиться досудове розслідування.

Виявивши судно в зоні відповідальності, прикордонні підрозділи Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони забезпечили відстеження його руху, супровід до порту призначення та повідомили відповідні правоохоронні органи.

Із заходом судна в порт проведено його оформлення, силами спеціальних підрозділів Держпркордонслужби забезпечено силову підтримку роботи слідчої групи.

Наразі на затриманому танкері групою слідчих СБУ, військових прокурорів та прикордонників закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії - обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записів радіо перемовин під час конфлікту, бортових журналів. Допитано членів суднокоманди, вилучено документи необхідні для встановлення істини у провадженні.

Вказане судно визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси