У Києві представники Агенції Фронтекс провели навчальний тренінг з персоналом ДПСУ щодо можливостей спеціальних операцій з повернення іноземців-правопорушників

НАЗАД
10 червня 2019 11:41

За результатами тренінгу представниками Агенції Фронтекс вручено відповідні сертифікати персоналу Держприкордонслужби, який у подальшому залучатиметься для спеціальних операцій з повернення іноземців до країн походження.

З 3 по 7 червня 2019 року у м. Києві Європейською агенцією прикордонної та берегової охорони Фронтекс в рамках співпраці з Адміністрацією Держприкордонслужби проведено черговий навчальний тренінг для представників Державної прикордонної служби України щодо повернення (видворення) іноземців-правопорушників під супроводом (ескортом) до країн походження повітряним шляхом.

Метою зазначеного тренінгу було навчання та допідготовка персоналу Держприкордонслужби, що виконує завдання з примусового видворення із України (за рішенням суду) затриманих іноземців-правопорушників використовуючи міжнародне, європейське та національне законодавство, правила та процедури, а також набуття практичних і тактичних навичок необхідних, як для окремого військовослужбовця, що виконує завдання по супроводу індивідуально, так і його робота у групі супроводу під час виконання таких завдань.

Під час зазначеного заходу інструкторами Фронтекс з Польщі, Нідерландів, Франції та Німеччини доведено міжнародне законодавство, що регулює питання повернення іноземців, які проявили неадекватну поведінку та відмовляються самостійно виконувати рішення суду про примусове видворення у т.ч. зосереджено увагу на питаннях дотримання прав людини під час здійснення таких процедур. Зокрема представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини проведено заняття щодо дотримання фундаментальних прав та моніторингової системи у цій сфері.

Персонал залучений до тренінгу практично відпрацював питання щодо порядку організації супроводження затриманих іноземців, які порушили законодавство з прикордонних та міграційних питань, підлягають примусовому видворенню за відповідними рішеннями суду, але категорично відмовляються виконувати такі рішення. Інструкторами Фронтекс передано досвід та продемонстровано безпосередньо на борту повітряного судна порядок дій призначеного супроводу (ескорту) під час проведення примусових заходів з повернення іноземців повітряним шляхом.

За результатами тренінгу представниками Агенції Фронтекс вручено відповідні сертифікати персоналу Держприкордонслужби, який у подальшому залучатиметься для спеціальних операцій з повернення іноземців до країн походження.

Водночас зауважуємо, що Держприкордонслужба з 2018 року активно використовує можливості спеціальних операцій з повернення іноземців-правопорушників під супроводом до країн походження.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси