У двох аеропортах України троє іноземців намагались підкупити охоронців кордону

НАЗАД
10 липня 2019 10:14

Упродовж доби в пунктах пропуску «Одеса-авіа» та «Бориспіль» троє громадян, аби потрапити в нашу країну запропонували прикордонникам неправомірну грошову винагороду.

Так, співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» отримали інформацію про факт намагання підкупу прикордонника Одеського загону двома громадянами Туреччини за сприяння в здійсненні безперешкодного перетину кордону.

З’ясувалося, що двом іноземцям, які прибули рейсом зі Стамбула, співробітники Держприкордонслужби відмовили в пропуску через не підтвердження мети перебування на території України та недостатнє фінансове забезпечення. Втім, чоловіків не задовільнив такий перебіг подій і вони спробували надати хабаря службовій особі в розмірі 200 доларів США.

Крім того, в столичному аеропорту зафіксовано підкуп прикордонника громадянином Таджикистану, якого так само не влаштувало рішення про не пропуск в Україну. Іноземець запропонував інспектору Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» хабар також у розмірі 200 доларів США. Наразі чоловіку заборонено в’їзд в Україну впродовж трьох років.

В обидвох випадках до Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників прикордонного відомства, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень, адже законодавством за це передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси