У Відні представниці Держприкордонслужби взяли участь в презентації програми жіночого лідерства та розширення прав і свобод жінок

НАЗАД
19 жовтня 2018 13:54

Днями представниці Державної прикордонної служби України взяли участь у координаційній зустрічі ОБСЄ з питань жіночого лідерства у сфері безпеки та управління кордонами, що відбулася у м. Відень (Австрія).

Метою зустрічі була презентація навчальної програми «Програма жіночого лідерства та розширення прав і свобод жінок», яка протягом двох років опрацьовувалася членами Платформи гендерної рівності для національних відомств з питань безпеки та управління кордонами держав-учасниць ОБСЄ, до якої входять представники прикордонного відомства України.

Вказаний навчальний продукт розрахований на широку аудиторію слухачів та може стати дієвим механізмом, що сприятиме досягненню гендерної рівності в національних відомствах з питань безпеки та управління кордонами на всіх рівнях (тактичному, оперативному, стратегічному).

Під час сесії, присвяченій вивченню передового досвіду та пройдених уроків на шляху інтеграції ґендеру в прикордонній сфері, виступила позаштатний радник Голови Державної прикордонної служби України підполковник Ольга Деркач.

У своїй доповіді Ольга Деркач наголосила на позитивній динаміці процесу інституалізації ґендерної політики в Державній прикордонній службі України та інтеграції ґендеру в навчання, що в свою чергу було б неможливим без розвитку державної ґендерної політики загалом.

Заступник ректора з персоналу Національної академії Держприкордонслужби України полковник Олена Волобуєва коротко поінформувала учасників Платформи про основні кроки в напряму включення ґендерної проблематики в навчальну програму академії, опрацювання окремих методик викладання та ґендерних ініціатив навчального закладу.

За результати засідання домовлено про організацію візиту представників Секретаріату ОБСЄ до України з метою першої публічної презентації Програми жіночого лідерства та розширення прав і свобод жінок, вивчення досвіду Державної прикордонної служби України з реалізації принципу рівних прав і можливостей та інтеграції ґендеру в навчання в Національній академії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси