У Великих Мостах навчають службових собак для силових структур України

НАЗАД
19 травня 2020 14:54

Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби здійснює підготовку кінологів та службових собак не лише для потреб відомства, а й для силових структур України.

Так, вже вдруге на базі Центру проходять підготовку співробітники управління державної охорони України зі своїми чотирилапими підопічними. Перед службовими собаками УДО стоять особливі завдання – забезпечити охорону перших осіб держави. 

Нюх таких собак унікальний, адже вони здатні виявити вибухонебезпечні предмети, які не відшукати навіть металошукачем. Тож на базі Центру чотирилапі сек'юріті пройдуть курс з пошуку зброї та вибухових речовин.

Для чотирилапих пошук вибухівки  - це найскладніша задача, адже вимагає більшої зосередженості від собаки та повної взаємодії з кінологом. Виявивши небезпечний предмет, собака має попередити господаря, але ні в якому разі не брати в зуби та не рухати лапою, оскільки знайдений предмет може вибухнути.

Чотирилапі брати Карат і Лакі, які зараз проходять курс підготовки – відмінники у навчанні. Вони з легкістю справляються з пошуком вибухівки на різних об’єктах.

По закінченню такого навчання  - складання іспитів, за результатами яких кінологи отримають відповідні свідоцтва з підготовки кінологів та сертифікати. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси