У Троїцькому лікарі Першого добровольчого мобільного шпиталю розпочали черговий етап диспансеризації прикордонників на сході України

НАЗАД
17 жовтня 2019 15:53

Сьогодні у смт Троїцьке, що на Луганщині, прибули лікарі Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Вони розпочали проведення щорічної диспансеризації прикордонників Луганського загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Терапевт з Івано-Франківської області Галина Черниш і кардіолог з Київщини Олена Скоробогач у перший день проводили огляди прикордонників удвох. Вже завтра до них приєднаються лікарі ДПСУ. Трохи згодом – ще двоє медиків Першого добровольчого мобільного шпиталю - психолог та епідеміолог з Харкова Сергій Усенко і лікар УЗД з Вінниці Олег Фалюк.

Варто зазначити, що диспансеризація за участю лікарів ПДМШ триватиме до 6 листопада. Крім кількох загонів Східного регіонального управління спільна команда медиків-добровольців і медиків-прикордонників також обстежить військовослужбовців кількох загонів Донецько-Луганського регіонального управління. Спільне проведення диспансеризації в цих двох регіональних підрозділах Держприкордонслужби є продовженням співпраці між ПДМШ і ДПСУ. Воно розпочалося в серпні пілотним проектом у Маріуполі.

Нагадаємо, співпраця ПДМШ з прикордонниками відбувається на підставі меморандуму про співробітництво між добровольчим шпиталем та Адміністрацією ДПСУ, який підписали Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко та голова Наглядової ради ПДМШ Геннадій Друзенко.

Згідно з документом, сторони співпрацюватимуть під час Операції об’єднаних сил «з метою проведення діагностики, диспансеризації та надання медичної допомоги» військовослужбовцям і працівникам ДПСУ, які проживають або проходять службу в районах проведення ООС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси