У Стамбулі відбулася Щорічна нарада старших посадових осіб Будапештського процесу

НАЗАД
11 грудня 2019 11:23

Днями у Стамбулі відбулася Щорічна нарада старших посадових осіб Будапештського процесу для держав Шовкового шляху.

У заході, що був організований Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), взяли участь понад 60 делегатів із 37 держав  світу.

Це була перша нарада після схвалення Стамбульської декларації з партнерства у питаннях міграції в регіоні Шовкового шляху на 6-й Міністерській конференції Будапештського процесу у лютому 2019 року.

Учасники, серед яких був і представник Державної прикордонної служби України, мали можливість розглянути та схвалити остаточний варіант Заклику до дій – п’ятирічний План реалізації Стамбульських прихильностей, а також підбити підсумки діяльності супутніх цьому діалогу проєктів та інших проєктів, що сприяють реалізації та наповненню цього Плану.

Одними з основних пріоритетних напрямів співробітництва держав в рамках Будапештського процесу на найближчі роки визначені: запобігання і протидія нелегальній міграції, сприяння поверненню та реадмісії неврегульованих мігрантів, а також боротьба із злочинними угрупованнями, задіяними у незаконному ввезенні мігрантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси