У Румунії Голова Держприкордонслужби України взяв участь у конференції з етики та доброчесності на кордоні

НАЗАД
06 грудня 2018 10:25

У ході робочої поїздки в Румунію Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал долучився до міжнародної конференції, на якій розглядалося питання етики та доброчесності на кордоні.

У діалозі, окрім представників Румунії та України, участь взяли правоохоронці з Сербії, Молдови, Угорщини та Болгарії.

На ній також були присутні Генеральний директор Антикорупційного Генерального Управління МВС Румунії  Олександр Каталін Іоніта та виконуючий обов’язки Генерального інспектора Генерального інспекторату Прикордонної поліції Румунії Адріан Попеску, з якими керівник українського прикордонного відомства Петро Цигикал напередодні провів зустрічі та підписав низку документів, в тому числі щодо співробітництва у сфері запобігання і протидії корупції та розвитку співпраці на кордоні у 2019 році.

Під час конференції окрім організаторів виступили представники країн-учасників, які окреслили кроки запобігання корупції в Південно-Східній Європі. Зокрема Директор Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Держприкордонслужби України Ігор Крижанівський зазначив, що у відомстві чітко витримується принципова позиція в боротьбі з корупцією серед персоналу і вона залишається пріоритетною. Він додав, що основні напрямки спрямовані на власну і внутрішню безпеку та проведення розслідувань за фактами неналежного виконання персоналом своїх службових обов'язків. Крім того, забезпечується захист життя і здоров’я особового складу, недопущення перешкоджання у виконанні обов’язків та втягування персоналу у злочинну діяльність.

Перебуваючи в Румунії Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал також зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії Олександром Баньковим. Високопосадовці обговорили питання розвитку прикордонної інфраструктури і пунктів пропуску, впровадження спільних контрольних процедур на державному кордоні, що у свою чергу може прискорити питання відкриття додаткових пунктів пропуску і запровадження нових видів сполучення. Під час зустрічі також наголошувалося на необхідності спільного винесення питання щодо розширення мережі пунктів пропуску на розгляд Уряду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси