У Національній академії Держприкордонслужби відзначили 25-ту річницю наукової діяльності прикордонного відомства України

НАЗАД
15 травня 2019 14:59

Напередодні відзначення професійного свята працівників наукової сфери в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочисті та святкові заходи.

Напередодні відзначення професійного свята працівників наукової сфери в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочисті та святкові заходи присвячені Дню науки та 25-й річниці наукової діяльності прикордонного відомства України.

У заходах взяли участь радник Президента України генерал армії України Віктор Назаренко, радник  Голови Державної прикордонної служби України з питань науки генерал-полковник Борис Олексієнко, Директор Департаменту особового складу генерал-майор  Микола Маланчій, ректор Національної академії Держприкордонслужби генерал-майор Олег Шинкарук, провідні науковці та персонал навчального закладу. Крім того, на святкові заходи були запрошені керівники області, міста та представники силових структур Хмельниччини.

На початку заходу почесні гості Національної академії взяли участь у церемонії висадження дерев на Алеї науки та мали змогу спостерігати за проведенням тренування персоналу плац-параду. Також присутні взяли участь в урочистому відкритті стенду «Доктори та професори – фундатори наукової діяльності прикордонного відомства України».

 Відкрив захід ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук. Він привітав всіх присутніх зі святом, висловив щиру вдячність за спільну плідну співпрацю на науковій ниві й висловив сподівання, що надалі це принесе високі результати для розвитку науки і забезпечення безпеки  нашої держави.

«Розвиток науки – запорука зростання держави, а науковці – це інтелектуальний потенціал нації, її майбутнє. Висловлюю слова щирої вдячності всім науковцям, науково-педагогічним працівникам Національної академії за Вашу кропітку наукову діяльність, відданість справі підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників, за Ваш вагомий внесок у розвиток прикордонної науки…», - наголосив Олег Миколайович.

За сумлінне, високопрофесійне виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення професійного свята Директор Департаменту особового складу генерал-майор  Микола Маланчій вручив співробітникам Національної академії нагороди та грамоти.

Зазначимо, що процес становлення та розвитку науки в Національній академії був стрімким і динамічним. Вихідним рубежем розвитку науки в прикордонному відомстві став травень 1994 року. Тоді в академії було відкрито ад’юнктуру, створено першу спеціалізовану вчену раду з захисту кандидатських дисертацій. Першими здобувачами цієї ради були – сьогодні це вже професори – Василь Серватюк, Дмитро Іщенко, Олег Боровик, Олександр Сафін, Іван Катеринчук. Восени 1998 року рішенням Вищої атестаційної комісії України на основі першої комплексної спеціалізованої вченої ради було відкрито спеціалізовані вчені ради із захисту дисертацій у галузях військових, технічних, педагогічних та психологічних наук.

Додамо, що за 25 років наукової діяльності в академії було захищено 33 докторських та 532 кандидатських дисертацій, близько 200 з яких було підготовлено для інших органів сектору безпеки та оборони України, а також суміжних країн-партнерів. В академії працює близько 50 докторів і понад 200 кандидатів наук, навчається велика кількість здобувачів, функціонує докторантура та ад’юнктура.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси