У Литві представниця Держприкордонслужби розповіла про системний підхід до питань реалізації ґендерної політики в Україні

НАЗАД
03 грудня 2018 10:28

28-29 листопада 2018 року у Вільнюсі відбулась Міжнародна експертна конференції з питань розбудови спроможностей імплементації порядку денного «Жінки. Мир. Безпека».

Захід організувало Міністерство закордонних справ Литовської Республіки за всебічної підтримки американської інституції «Inclusive Security».

У Конференції взяла участь і позаштатний радник Голови Державної прикордонної служби України з ґендерної політики підполковник Деркач Ольга. Як представниця урядової частини української делегації, вона виступила в Парламенті Литовської Республіки щодо системного підходу до питань реалізації ґендерної політики в Україні та виконання Національного Плану дій з імплементації резолюції РБ ООН № 1325. Зокрема розповіла про важливі рішення Уряду України стосовно включення питань ґендерної політики до сфери повноважень Віце-прем`єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, створення інституту урядового уповноваженого з ґендерної політики, актуалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року тощо.

Окремо представниця українського прикордонного відомства акцентувала увагу на забезпеченні принципу рівних прав і можливостей в системі правоохоронних органів України, зокрема в Державній прикордонній службі України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси