«Підтримка управління міграцією та притулком в Україні». У Києві відбулося засідання Керівного комітету проекту

НАЗАД
23 квiтня 2019 15:56

Сьогодні в Києві відбулося восьме засідання Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS).

Захід організований з метою приведення української системи керування міграційними процесами та роботи з шукачами притулку у відповідність до європейських та міжнародних стандартів і кращих зразків практики. Зокрема  шляхом розбудови інституційних і технічних спроможностей та розгортання Інтегрованої системи управління міграційною інформацією (ІСУМІ) для забезпечення роботи міграційних органів.

У засіданні брали участь представники ЄС в Україні, Європейської комісії, Держприкордонслужби України, Міжнародної організації з міграції в Україні, експерти PricewaterhouseCooper, IMMIS, співробітники УВКБ ООН, Нацполіції України, Державної міграційної служби України, Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства закордонних справ України. 

У ході Керівного комітету були представлені основні досягнення в рамках проекту IMMIS та план подальшої імплементації проекту. Зокрема презентовані результати роботи компанії PricewaterhouseCoopers у сфері аналізу робочих процесів, з метою опрацювання рекомендацій для сприяння вдосконаленню управління міграцією в Україні.

Також під час засідання Керівного комітету була представлена презентація щодо досягнутого прогресу в створенні центрів обробки даних Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, модернізації інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт-5», інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи «Аркан» та ряду інших робочих пакетів проекту.

Крім того, на засіданні обговорювалися плани щодо продовження співпраці і реалізації проекту.

Директор Департаменту стратегічного планування та європейської інтеграції Адміністрації Держприкордонслужби Олександр Панченко у своєму виступі зазначив, що повноцінно Адміністрація Держприкордонслужби бере участь у реалізації двох з трьох основних компонентів проекту: аналіз та удосконалення бізнес-процесів у сфері міграційного менеджменту, а також розвиток ІТ-складової для покращення управління міграційними процесами.

«Для нас є найбільш цінним – змога простежити «життєвий шлях» мігранта – від подання заявки на візу або прибуття на кордон до моменту, коли особа залишає територію України або залишається на її території, якщо отримає відповідний дозвіл. А основними цілями, в яких найбільше заінтересована Адміністрація прикордонного відомства, є розширення інформації про іноземців, включаючи збір біометричних даних, та впровадження надійного механізму встановлення особи та впровадження обміну інформацією між відповідними органами влади. Окремої уваги заслуговує питання забезпечення високої доступності та швидкого доступу до даних у режимі 24/7 і часу відгуку, прийнятного для службової ситуації», - зазначив він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси