У Києві відбулася нарада з питань інтегрування ґендерного компоненту в роботу органів сектору безпеки і оборони

НАЗАД
19 лютого 2020 15:08

18 лютого 2020 року віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою організовано робочу нараду, до якої залучалися керівники органів сектору безпеки і оборони та ректори відповідних навчальних закладів.

Нараду організовано з метою обговорення питань інтегрування ґендерного компоненту в роботу органів сектору безпеки і оборони та необхідності створення у даному секторі Центру формування ґендерних компетенцій.

У робочій нараді також брали участь представники Адміністрації Державної прикордонної служби України та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

«Ґендерна рівність – це не лише про кількість чи права жінок, а про рівні можливості жінок і чоловіків. У секторі безпеки і оборони – це також про абсолютно чіткі стандарти НАТО», – зазначив віцепрем’єрміністр
Дмитро Кулеба.

Заступницею міністра внутрішніх справ України Тетяною Ковальчук також відзначено, що Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького спільно з Міністерством внутрішніх справ України та офісом ООН жінки в Україні перші розробили Концепцію створення Центру формування ґендерних компетенцій та у 2019 році цей проєкт було презентовано офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Для відомства, як і для Уряду країни, сьогодні одним з пріоритетних напрямків реалізації ґендерної політики є якісна система навчання військовослужбовців та підвищення їх рівня кваліфікації з урахуванням ґендерного компоненту в навчальному процесі, тому Державна прикордонна служба України підтримує ініціативу Уряду щодо інтеграції ґендерного компоненту в роботу органів сектору безпеки і оборони.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси