У Києві пройшов другий Український Жіночий Конгрес

НАЗАД
10 грудня 2018 12:22

8-9 грудня 2018 року делегація Адміністрації Державної прикордонної служби України взяла участь у другому Українському Жіночому Конгресі, організованому Міжфракційним об'єднанням Верховної Ради України «Рівні можливості».

Другий Український Жіночий Конгрес об’єднав 800 учасниць і учасників, як з України, так і інших держав, на близько 10 дискусійних платформах. Під час Конгресу виступили Президент України Петро Порошенко, пані Президент Литви Даля Грібаускайте, Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, члени Уряду, парламентарі, посли, представники і представниці НАТО, Європарламенту, США.

Учасники і учасниці Конгресу протягом двох днів обговорили політичну і економічну участь жінок, ґендерний аспект безпеки інформаційного простору, рівні права і можливості у сфері безпеки і оборони України, боротьбу із стереотипами, ґендерне бюджетування, партнерство.

 Президент України на початку свого виступу звернув увагу на те, що поняття «women's power» в Україні існує. Під час промови Петро Порошенко неодноразово згадував, що ґендерна рівність є однією із вимог західних партнерів, і рух до Європи - означає рух в напрямку ґендерної рівності. Також пан Президент України наголосив, що в обороні України внесок жінок і чоловіків є рівноцінним.

 «Я думаю, що багато часу на це просто не звертали уваги, але напевне ще є частина суспільства, яка досі хвора, і яка вважає, що гендерна рівність непотрібна», - зазначив під час свого виступу Премєр-міністр України Володимир Гройсман

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте наголосила на тому, що у випадку коли жінки мають силу та владу, коли вони взаємодіють із суспільством, - це надзвичайно потужний резерв для розвитку, для захисту і для процвітання.

Перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розпочала свою промову з того, що сьогодні важливим є подолання стереотипів, дикримінації, сексизму у тих сферах, які були дуже консервативними. Перш за все в силових структурах та армії.

Під час проходження другого Українського Жіночого Конгресу визначено пріоритетні напрямки політики рівних прав і можливостей в Україні на 2019 рік, а також запропоновано рекомендації для забезпечення реалізації ґендерної політики, в тому числі в секторі безпеки і оборони України.

Зокрема запропоновано забезпечити такі заходи як усунення дискримінації при виборі освіти та проходження відповідної підготовки (перепідготовки) дівчатами і жінками при отриманні військових посад, залучення жінок до військової та правоохоронної служби, як невід’ємного елементу миробудівництва, моніторингу захисту прав і можливостей жінок та чоловіків в органах безпеки і оборони та правоохоронній системі, в тому числі жінок і чоловіків-ветеранів, розробки політики підтримки сімей (військових), які втратили на війні когось з родини, включення ґендерного компоненту до комунікаційних стратегій, пов’язаних із безпекою інформаційного простору.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси