У КПВВ «Станиця Луганська» правоохоронці виявили предмети старовини. Деякі із них датовані початком XІX століття

НАЗАД
04 сiчня 2021 11:13

Серед виявленого: ікона св. Феодори (1800р.), книга «Лукрецій о природе вещей» (1913р.), «Географічний атлас» (1890р.), «Псалтирь» (1898р.), ікона Ісуса Христа (рік не відомий).

Військовослужбовці Луганського загону спільно із представниками Державної фіскальної служби, діючи у складі Об’єднаних сил, попередили спробу незаконного переміщення до окупованої частини Луганщини, без відповідного дозволу, ікон та книг, що можуть становити культурну цінність.

Так, учора до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» прибув 57-річний українець. Він прямував до окупованої Брянки. Під час заходів контролю, прикордонники спільно з представниками ДФС виявили у сумці громадянина предмети старовини, датовані початком XІX та XX століття. Жодних дозвільних документів від Координаційного центру на переміщення такого роду цінностей в чоловіка не було.

Серед виявленого: ікона св. Феодори (1800р.), книга «Лукрецій о природе вещей» (1913р.), «Географічний атлас» (1890р.), «Псалтирь» (1898р.), ікона Ісуса Христа (рік не відомий), які, можливо, становлять історичну чи іншу культурну цінність та заборонені для переміщення через лінію розмежування.

Наразі предмети старовини для проведення відповідних експертиз вилучили співробітники ДФС.  За переміщення старовинних предметів з порушеннями стосовно громадянина складено адміністративні матеріали.

Нагадаємо, що переміщення товарів обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування визначено наказом Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України від 14.07.2020 № 52 «Про затвердження переліку і обсягів (вартості/ваги/кількості) обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування та до/з гуманітарно-логістичних центрів товарів, а також товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси