У Держприкордонслужбі вшанували пам'ять загиблого у 2014-му Артема Коханого

НАЗАД
14 листопада 2021 11:39

Сьогодні виповнюється сім років з того трагічного дня, коли під час виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції загинув сумчанин, прикордонник Мукачівського загону підполковник Артем Коханий.

Заходи з вшанування офіцера-прикордонника проведені в усіх підрозділах Держприкордонслужби, у прикордонному загоні, де служив прикордонник, на Батьківщині, де народився та похований, та у Залі пам’яті у Києві.

Рідні, близькі, друзі, керівництво та персонал Сумського, Мукачівського загонів, Адміністрації ДПСУ вшанували пам'ять загиблого. Побратими прикордонника відвідали алею Слави загиблих воїнів на центральному кладовищі Сум, де поклали квіти до могили Артема Коханого.

Артем Миколайович народився в селі Юнаківка Сумського району. В 2005 році здобув вищу освіту в Харківському військовому інституті внутрішніх справ МВС України. Згодом був направлений до Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, де став заступником коменданта оперативно-бойової прикордонної комендатури Мукачівського загону з матеріально-технічного забезпечення.

31-річний офіцер Коханий Артем Миколайович загинув у ніч з 13 на 14 листопада у м. Курахове Мар’їнського району Донецької області. Військовий отримав вогнепальні поранення, намагаючись зупинити протиправні дії правопорушників.

Вже під час затримання злочинців вдалося дізнатися, що у ту ніч, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вони відібрали автомобіль у водія місцевого таксі, аби розважитися. Однак їм на заваді став прикордонник Артем Коханий. У відповідь злочинці відкрили вогонь та трьома пострілами впритул розстріляли прикордонника. На жаль, від отриманих поранень прикордонник Коханий загинув.

У Артема залишилися дружина та маленька донечка.

Вічна слава і шана Герою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси