У Держприкодонслужбі триває впровадження спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків європейських країн – CIRAM 2.0

НАЗАД
06 лютого 2019 15:06

4 лютого в Національній академії Держприкордонслужби розпочався двотижневий спеціалізований курс з аналізу ризиків для офіцерів інформаційно-аналітичних підрозділів органів охорони державного кордону.

Програма курсу розроблена з урахуванням вимог Інструкції з проведення аналізу ризиків у Держприкордонслужбі, затвердженої 11 грудня 2017 року наказом Міністра внутрішніх справ України.

Зокрема під час курсу будуть розкриті сучасні підходи та кращі практики ЄС із застосування методології Спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків прикордонних відомств європейських країн (CIRAM 2.0).

Особлива увага під час курсу приділятиметься оцінці уразливості, як нового елементу аналізу ризиків, що вперше застосований у Держприкодонслужбі минулого року та дозволяє визначати проблеми в системі охорони кордону, причини їх виникнення, а також спроможності органів і підрозділів Служби адекватно протидіяти актуальним та потенційним загрозам, і відповідно вживати заходи для їх корегування.

Слід зазначити, що окрім професорсько-викладацького складу кафедри прикордонної безпеки Національної академії Держприкордонслужби до проведення занять залучено заступницю начальника відділу організації аналізу ризиків управління стратегічного планування та аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби Анастасію Марчук. Полковник Марчук пройшла спеціалізований курс підготовки у Європейському Агентстві прикордонної та берегової охорони FRONTEX та отримала міжнародний сертифікат експерта з аналізу ризиків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси