У Державній прикордонній службі України завершились збори резервістів

НАЗАД
16 серпня 2019 12:53

На базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота завершилися збори резервістів.

Під час курсу підготовки, який проходив протягом двох тижнів, вони отримали необхідні знання та навички із загальновійськових та прикордонних дисциплін.

Учасники військових зборів опанували курс вогневої підготовки з практичним виконанням вправ стрільб, відпрацювали прийоми з особистої безпеки,  отримали навички в надані першої домедичної допомоги, вивчали тактико-спеціальну підготовку та інші дисципліни.

Під час практичних занять з особистої безпеки й застосування сили резервісти вдосконалювали техніку нанесення ударів, затримання та конвоювання правопорушників, тримання правильної стійки та вміле використання елементів захисту від ударів. Інструктори з тактичної медицини провели низку теоретичних та практичних занять, де резервістів навчали зупиняти критичну кровотечу, відновлювати прохідність дихальних шляхів та правильно і швидко накладати джгути.

Також на військовому стрільбищі Головного центру резервісти відточували своє вміння володіти зброєю, виконавши вправи розборки та зборки зброї, стрільб із автомату АК-74 та пістолету ТТ.

Під час курсу тактики прикордонної служби резервісти  набували практичного досвіду в діях у складі прикордонного наряду по виявленню і затриманню правопорушників, здійсненню контролю за дотриманням правил прикордонного режиму та виконання інших завдань у межах ділянок відповідальності підрозділів охорони кордону, спрямованих на запобігання вільному переміщенню в межах контрольованого прикордонного району зброї, боєприпасів, вибухових речовин та засобів терору, блокування та ізоляції визначених районів.

У подальшому ці знання можуть бути застосовані резервістами на практиці, під час виконання службово-бойових завдань з охорони державного кордону.

За підсумками підготовки учасникам зборів урочисто вручили відповідні свідоцтва, що засвідчують завершення підготовки оперативного резерву першої черги Держприкордонслужби України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси