У День Незалежності делегація Держприкордонслужби України зустрілася з представниками Агенції прикордонної служби Канади

НАЗАД
27 серпня 2018 09:23

24 серпня представники Державної прикордонної служби України зустрілися з делегацією Регіонального управління Торонто Агенції прикордонної служби Канади на чолі з першим заступником начальника управління генерал-лейтенантом Нормом Шеріданом.

Зустріч відбулася в рамках візиту делегації Української Асоціації представниць правоохоронних органів до Канади за підтримки Проекту підготовки поліцейських (РТАР), який виконується компанією Agriteam Canada та фінансується Урядом Канади.

Під час зустрічі сторони коротко охарактеризували особливості діяльності та основні завдання прикордонних відомств, а також обговорили ситуацію на кордонах. Старший офіцер управління міжнародного співробітництва Адміністрації Держприкордонслужби Ольга Деркач поінформувала, що співпраця з Канадою, яка вже триває багато років, для прикордонного відомства України є одним із пріоритетних напрямів. Прикладом цього є підтримка Уряду Канади у вигляді надання захисного спорядження для українських воїнів, високоякісного сучасного медичного обладнання для поранених, надійних засобів радіозв’язку, а також реалізація проекту із встановлення спеціалізованого серверного та програмного забезпечення тощо.

Водночас українською делегацією було порушено питання реалізації принципу рівних прав і можливостей, основних перешкод на шляху забезпечення ґендерної рівності у прикордонному відомстві Канади та яскравих досягнень у цій сфері.

У цьому напрямку Директор департаменту комерційних операцій Аїша Зафар поінформувала про практику жіночого менторства, інтеграцію ґендеру у навчання та реалізацію принципу інклюзивності в усі сфери службової діяльності.

Крім того, Лорел Доксі, начальник служби аванпортів і поштових операцій, наголосила на важливості ґендерно-сенситивних підходів в управлінській діяльності та кадровій політиці.

У свою чергу заступник ректора з персоналу Національної академії Держприкордонслужби України Олена Волобуєва розповіла про основні підходи в імплементації ґендерної політики в єдиному вищому прикордонному навчальному закладі, а також поділилася існуючими успішними напрацюваннями.

Представники делегацій України та Канади погодилися опрацювати пропозиції щодо започаткування в майбутньому двосторонньої співпраці з актуальних питань співробітництва в інтересах прикордонних відомств сторін.

Символічно, що перша двостороння зустріч представників прикордонних служб України і Канади відбулася в День Незалежності України в державі, відданій демократичним цінностям та прихильній до України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси