У Чорноморському порту прикордонники виявили нелегальних мігрантів з Сирії

НАЗАД
10 лютого 2021 11:38

Напередодні ввечері у Чорноморському порту охоронці кордону виявили двох нелегальних мігрантів.

Щойно до України прибув теплохід з Туреччини, прикордонники Одеського загону одразу ж звернули увагу на напівпричіп, який згідно з отриманою оперативною інформацією міг використовуватися для переміщення нелегальних мігрантів.

За транспортним засобом було встановлено безперервне приховане спостереження, що дало досить ефективний результат.

Іноземці діяли за заздалегідь відпрацьованою схемою. Вони знали, що усі транспортні засоби проходять детальний контроль, зокрема сканування та усе ж таки вирішили перевірити свою удачу і потрапити на територію України.

Не чекаючи поглибленої перевірки, чоловіки надрізали тент причепу та, вистрибнувши назовні, намагалися втекти з пункту пропуску. Однак, прикордонники зреагували оперативно та завадили спробі втечі.

У напівпричепі правоохоронці знайшли теплу ковдру та інші речі, які вказували на перебування там людей. Іноземці не мали з собою жодних документів, які б підтверджували особу. Зі слів затриманих, вони є громадянами Сирії та у такий незаконний спосіб мали намір потрапити до Німеччини. Вони розповіли, що екстремальна подорож кожному з них обійшлась у 7 тис. доларів США.

Наразі нелегальні мігранти повернуті зворотнім рейсом до Туреччини.

Прикордонники Одеського загону продовжують активну боротьбу з нелегальною міграцією у морських портах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси