Троє нелегалів зістрибнули з судна та з рятувальним кругом дісталися українського берега

НАЗАД
15 вересня 2020 11:59

Трьох нелегалів співробітники Державної прикордонної служби України затримали на Миколаївщині.

Відмітимо, що прикордонники системно протидіють будь-яким спробам незаконної міграції.

Так, учора охоронці кордону Херсонського загону затримали незвичну групу іноземців. Чоловіки африканської зовнішності йшли узбіччям автомобільної дороги в Очаківському районі.

Як стало відомо згодом, ці «мандрівники» до цього знаходились на іноземному судні, яке напередодні прибуло з Гвінеї в пункт пропуску «Дніпро-Бузький МТП». Тоді, під час оформлення судна прикордонники і виявили цих трьох нелегальних мігрантів без документів, що посвідчують особу. Вони, нібито, потайки потрапили на судно та переховувалися на ньому. Прикордонники не допустили їх сходження на берег та до відправлення судна вони знаходились під охороною.

Після оформлення на відхід з порту суховантаж вирушив за маршрутом.

Як розповіли прикордонникам затримані іноземці – вони є громадянами Республіки Гвінея, пробралися на іноземне судно, коли останнє завантажувалось в порту Гвінеї. Вони також зазначили, що майже три тижні переховувались в палубному крані, в носовій частині судна та у рятувальній шлюпці. Коли не вдалося потрапити на територію України в пункті пропуску «Дніпро-Бузький МТП», після відходу судна в зворотному напрямку, вирішили зістрибнути з теплоходу.

Вже надвечір, під час слідування Дніпро-Бузьким лиманом до Чорного моря, нелегали втілили свій план, прихопивши рятувальний круг. Так їм вдалося дістатися українського берега.

Наразі іноземців затримано та доправлено до прикордонного підрозділу. Заходи по встановленню усіх обставин справи тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси