Триває розвиток співпраці аналітиків прикордонних відомств України та Німеччини

НАЗАД
28 червня 2018 10:09

Особливістю цієї зустрічі стало те що вона проходила як у Києві, так у Національній академії Державної прикордонної служби України, що у Хмельницькому.

Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати завдання Концепції інтегрованого управління кордонами в контексті підвищення рівня співпраці між прикордонними відомствами європейських країн.

Так на виконання Плану співробітництва між Державною прикордонною службою України та Федеральною поліцією Федеративної Республіки Німеччина, з 25 по 28 червня 2018 року відбулась чергова зустріч експертів прикордонних відомств України та Німеччини.

Особливістю цієї зустрічі стало те що вона проходила як у Києві, так у Національній академії Державної прикордонної служби України, що у Хмельницькому.

Під час зустрічі обговорено питання розвитку інформаційної взаємодії та співробітництва у сфері аналізу ризиків, а також опрацьовано черговий спільний аналітичний звіт з оцінки транскордонної злочинності в Україні та Німеччині.

За результатами спільної оцінки визнано, що обстановка на кордоні України з країнами-членами ЄС в цілому стабільна та контрольована. Основними загрозами у прикордонній сфері залишається нелегальна міграція, у тому числі з використанням підроблених та чужих документів.

Одночасно експерти констатували, що при збереженні рівня правопорушень, допущених громадянами в України в Німеччині, наші співвітчизники не створюють загрози національній безпеці ФРН. Більшість правопорушень вчинених громадянами  України пов'язані з порушенням трудового та міграційного законодавства.

У ході зустрічі німецькі колеги ознайомились та високо оцінили  систему підготовки персоналу та навчально-матеріальну базу Національної академії Держприкордонслужби, в тому числі і з питань підготовки аналітиків на відповідних спеціалізованих курсах, які як раз у цей час проводилися у Хмельницькому.

Слід зазначити, що тісна співпраця аналітиків правоохоронних відомств України та Федеративної Республіки Німеччини має тривалу історію та сприяє зниженню рівня транскордонної злочинності в рамках єдиного європейського безпекового простору.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси