Триває активна підготовка до проведення спільної спеціальної операції «Кордон-2018»

НАЗАД
11 квiтня 2018 09:10

10 квітня за ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2018».

10 квітня за ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2018». Триватиме вона до 30 листопада та направлена на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, в т.ч. протидія нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів. Окрім підрозділів прикордонного відомства, в операції братимуть участь підрозділи взаємодіючих структур, ЗС України та прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, а саме FRONTEX, EUBAM, INTERPOL, EUROPOL.

Від учора розпочався підготовчий етап операції. Протягом найближчих днів українські прикордонники проведуть прикордонно-представницькі зустрічі з представниками прикордонних служб суміжних країн, зокрема Республіки Польща, Словацької Республіки, Угорщини, Румунії та Молдови. Разом з колегами уточнюватимуться питання взаємодії в ході прикордонної операції та можливості збільшення інтенсивності спільних патрулювань.

Крім того, на регіональних рівнях триватиме підготовка зі створення міжвідомчих координаційних груп і мобільних груп для спільних дій під час основного етапу операції.

Нагадаємо, що такі спільні спеціальні прикордонні операції під егідою Державної прикордонної служби України проводяться вже не перший рік. Як і в попередні роки, операція територіально охопить 15 прикордонних областей (крім району проведення операції Об’єднаних сил) та м. Київ.

 Зазначимо, що в ході проведення операції передбачено раптові дії резервів Держприкордонслужби на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону за рахунок залучення до служби курсантів Національної академії відомства, застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску. Повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону буде проводитись із  застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації.

Також прикордонники спільно з представниками взаємодіючих структур здійснюватимуть перевірки суб’єктів авіаційної діяльності поза межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, які рухаються до кордону, місць ймовірного накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо. До того ж, окрім прикордонних службових собак будуть застосовуватися взаємодіючі кінологічні підрозділи, здійснюватиметься патрулювання морської і річкових ділянок тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси