Тріксі - невелика службова собака, яка вміє створити великі проблеми наркокур’єрам

НАЗАД
13 лютого 2021 13:29

Інструктор кінолог Артем зі своєю напарницею джек-рассел-тер'єром Тріксі служать у Харківському загоні Держприкордонслужби.

На кордоні цей тандем з’явився відносно недавно. Артем та Тріксі випускники Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, який закінчили у 2019 році.

Для Артема кінологія – це поклик душі. «Навіть наявність досвіду тут не відіграє великої ролі. Досвід можна здобути в процесі, а от любов до собак повинна бути одразу», - розповідає прикордонник.

У прикордонних собак існує чітка спеціалізація. Одні повинні затримати порушника, інші займаються пошуком різних видів контрабанди. Тріксі спеціалізується на пошуку наркотичних речовин. І за короткий час служби на кордоні уже продемонструвала неабиякі результати. За її допомогою оглянуто близько 10000 транспортних засобів.

Джек-рассел-тер'єр Тріксі викрила кілька спроб контрабанди наркотиків, як синтетичних, так і рослинного походження, а також сотень пігулок психотропів, за що її інструктор кінолог неодноразово був нагороджений відомчими відзнаками.

Серед яскравих викриттів Тріксі – виявлення 356 грамів наркотику, запакованого у нутрощі електропечі, яку везли в мікроавтобусі серед іншого вантажу. Щоб знайти 566 згортків з білою речовиною, найімовірніше метадоном, довелося розібрати кухонний девайс. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси