Топ-3 кокаїнової контрабанди за роки Незалежності України

НАЗАД
20 серпня 2021 10:15

До Дня Незалежності України прикордонники обрали ТОП-3 найгучніших «кейсів» з виявлення кокаїну, які відбулися на державному кордоні впродовж трьох десятиліть.

Нелегальний товар, що коштує на чорному ринку сотні мільйонів доларів, знаходили в екзотичних сховках – у плавильних печах, в залізних трубах з металобрухту та, навіть, під виглядом фруктів.

Третє місце у топ-листі посідає викриття каналу поставки з країни Південної Америки у березні 2019 року в морському порту «Південний». У контейнері, що прибув з Еквадору з вантажем: «банани», правоохоронці виявили 220 брикетів з особливо небезпечним наркотиком загальною вагою 257 кг. Виявлений кокаїн оцінили у понад 1 мільярд гривень.

«Срібло» у трійці «лідерів» забирають 580 кілограмів кокаїну, який прикордонники виявили у липні 2010 року в Одеському порту. Латино-американський наркотик намагалися приховати у залізних трубах, що перевозили в контейнері на судні зі Стамбулу під прапором Німеччини.

Однак, ці пів тонни наркотиків протримали рекорд найбільшої партії кокаїну в українській історії не довго.

Адже три тижні потому прикордонники викрили наймасштабнішу партію кокаїну – 1192,95 кг – також у липні 2010 року, також в Одеському порту. До сьогодні це викриття займає перше місце.

Судно з двома контейнерами йшло за маршрутом «Венесуела – Панама – Італія – Туреччина – Одеса» з вантажем «індукційні печі». Правоохоронці провели повний демонтаж печей та дістали звідти понад 2 тонни кокаїну.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси