Тижневий звіт роботи КПВВ у районі проведення ООС

НАЗАД
17 квiтня 2021 10:08

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування.

Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблокований з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

У контрольному пункті «Станиця Луганська» пасажиропотік у порівнянні з минулим тижнем збільшився на 13%. Особливо кількість охочих перетнути лінію розмежування зросла наприкінці тижня. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України прослідувало 5 798 осіб, а на контрольовану територію – 6 154 осіб.

У КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування перетнули 204 громадянина та 40 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 197 громадян та 37 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ «Щастя» на тимчасово окуповану Луганщину прослідувала вантажівка від Міжнародного комітету Червоного Хреста. А через КПВВ «Новотроїцьке» до тимчасово окупованого Донецька проїхало 5 вантажних автомобілів від Управління ООН з координації гуманітарних справ. Для потреб цивільного населення направлено матраци, медичне обладнання, товари медичного призначення. Загальна вага гуманітарного вантажу склала 20,6 тонни.

Крім того, російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 11 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Нагадуємо, що відповідно до наказу командувача Об’єднаних сил, в контрольних пунктах продовжено дію карантинних обмежень. Обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Без самоізоляції будуть пропускатися громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції при слідуванні на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації.

Для пропуску на контрольовану територію громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації.

А іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси