Тижневий дайджест безпекової ситуації в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування

НАЗАД
02 червня 2019 10:02

Протягом тижня усі КПВВ на лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей працювали у штатному режимі.

Загалом за вказаний період встановленим порядком через лінію розмежування було оформлено 266 тисяч громадян та 33 тисячі транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію зіткнення 158 особам у зв’язку з відсутністю необхідних документів.

На контрольовану територію прослідувало 27 внутрішньо-переміщених особи, що залишили свої оселі на тимчасово окупованій території України через складну соціально-економічну ситуацію.

Під час здійснення контрольно-перевірочних заходів прикордонниками в контрольних пунктах в’їзду-виїзду виявлено 17 паспортних документів України з ознаками часткової підробки.

За адміністративні правопорушення до відповідальності в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування притягнуто 14 громадян, відносно яких встановлено, що вони перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Крім цього, матеріали справ про адміністративні правопорушення складено стосовно іноземця, що порушив правила перебування на території України та громадянина України, який порушив режимні правила в КПВВ.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 69 вантажівок з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу. Загалом оформлено гуманітарні вантажі вагою 1050,5 тонн.

У ході виконання службових обов’язків у КПВВ військовослужбовці ДПСУ зі складу Об’єднаних сил зафіксували 6 випадків, коли громадяни намагались «домовитися» про безперешкодний перетин лінії розмежування. За даними фактами до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Крім того, всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії зіткнення в районі операції Об’єднаних сил перейшли на літній графік роботи. Контрольно-перевірочні заходи будуть здійснюватися щоденно з 06.00 до 20.00.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси