Театр абсурду: документи фейкових республік не визнають навіть у РФ

НАЗАД
11 березня 2018 13:26

Співробітникам Держприкордонслужби надійшла інформація від осіб, що представники Державтоінспекції РФ зупинили главу «Гірницької районної адміністрації» в окупованій Макіївці та наказали змінити номерні знаки так званої ДНР на справжні, на українські.

Співробітникам Держприкордонслужби надійшла інформація від осіб, які прямували з так званої ДНР через КПВВ, що представники Державтоінспекції РФ зупинили главу «Гірницької районної адміністрації» в окупованій Макіївці Сергія Голощапова та наказали змінити номерні знаки так званої ДНР на справжні, на українські. «Посадовцю» пригрозили штрафом  в разі непокори та евакуацією автівки на штраф майданчик. До речі, саме так чинили представники незаконний збройних формувань на тимчасово окупованій території по відношенню до українців, коли примушували змінити номери на транспортні засоби, погрожуючи силовими мірами. Щоправда, у даному випадку  на Голощапова не наводили зброю, та й номери вимагали причепити не фейкові, а справжні - українські. 

На жаль, страждати від цього цирку на «російсько-республіканській» арені продовжують саме українці, які проживають на тимчасово окупованій території України. Співробітники Держприкордонслужби неодноразово фіксували факти відмови російською стороною українцям в проїзді через пункти пропуску зі-за наявності лише документів фейкових республік. Хоча самопроголошені очільники дак званих ДНР та ЛНР запевняли жителів ТОТУ, що з їхніми «документами» потрапити до РФ буде простіше та легше, а українські документи потрібні лише на випадок поїздок на територію України, контрольовану Києвом.

Примушуючи людей робити ці «папірці», бойовики лише тішать власне его та поповнюють власні рахунки. Адже ці документи так званих республік ніхто у світі не визнає.

У 2017-му році президент РФ підписав «Указ о признании документов, выданных гражданам Украины и лицам без гражданства, проживающим на территориях отдельных районов Донецкой и Луганской областей Украины». Не важко здогадатись, що цей указ лише гра політиків. Та й виконувати зазначене  рішення ніхто й не збирається. Напевно, усе ж таки розуміють, що перевіряти справжність липових документів – якийсь абсурд. До того ж не слід забувати і коментар стосовно цього указу прес-секретаря президента РФ Дмитра  Пескова: «Это не официальное признание паспортов. Речь идет об отдельных решениях».

Отже, будь-які документи видані фейковими республіками не визнані ніким, навіть творцем даних незаконних формувань. Так, це театр абсурду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси