Таджик та двоє українців намагались дати хабарі прикордонникам під час перетину кордону

НАЗАД
09 серпня 2019 12:12

Перетинаючи кордон громадяни України, а також іноземні громадяни, аби залагодити проблему, яка, через їх неуважність чи недбайливе ставлення виникає на кордоні, нерідко пропонують неправомірні кошти.

Однак отримують від прикордонників категоричні відмови та дістають ще більших клопотів. Адже на таких порушників складають матеріали, за якими можна понести не тільки кримінальну відповідальність.

Учора охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність. Так, у пункті пропуску «Бачівськ»  рейсовим автобусом прибув громадянин Таджикистану 1979 року народження. Він прямував з України в Росію. Під час проведення заходів прикордонного контролю прикордонники встановили, що іноземець перевищив термін перебування на території України. Намагаючись уникнути притягнення до адміністративної відповідальності чоловік запропонував прикордонному наряду хабара у розмірі 850 гривень. Вартові кордону від  неправомірної вигоди відмовилися та направили до компетентних правоохоронних органів повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України. Тривають слідчі дії.

Крім того, учора прикордонники відділу «Краківець» задокументували і проінформували поліцейських про дві спроби підкупу посадовців прикордонної служби за прийняття неправомірних рішень. Так, у першому випадку, винагороду у розмірі 50 доларів США та 1000 гривень пропонував прикордоннику 38-річний громадянин України з Івано-Франківська, пасажир рейсового автобуса, що прямував до Щецина (РП). В ході паспортного контролю чоловік спробував видати себе за громадянина Угорщини, надавши на перевірку угорський паспортний документ. Під час контролю з’ясувалось, що власник паспорта є громадянином України, тому кордон у пункті пропуску він намагався перетнути без відповідного документа, чим порушив статтю 204-1 КУпАП. Аналогічні пояснення згодом давав поліцейським і 19-річний водій ауді київської реєстрації, який, щоб не очікувати перед пунктом пропуску, запропонував прикордонникові 200 гривень. Правопорушникам відмовлено у таких «послугах» та оформлено встановленим порядком.

Акцентуємо увагу громадськості на протиправності дій громадян, які намагаються підкупити посадових осіб відомства, і повідомляємо, що дача хабара, як і взяття є кримінальною відповідальністю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси