ТИМЧАСОВІ ОБМЕЖЕННЯ НА КОРДОНІ: опівночі в Україну припиняють пускати іноземців та закривають близько сотні пунктів пропуску

НАЗАД
15 березня 2020 22:01

Обмеження пропускних операцій на державному кордоні України вводяться згідно з рішеннями РНБО та Уряду, прийнятими через пандемію хвороби COVID-19.

- З 00.00 16 березня 2020 року тимчасово закривають близько сотні пунктів пропуску (контролю), ще у майже півсотні пунктів пропуску тимчасово припиняється пішохідне сполучення (!ПЕРЕЛІК У ІНФОГРАФІЦІ!).  

Продовжать працювати пункти пропуску, в яких більша пропускна спроможність. Їх функціонуватиме достатня кількість на кордоні з кожною сусідньою країною, для оформлення, контролю та перевірки громадян і транспорту в умовах обмеженого міжнародного руху (адже усі сусідні країни вводять свої обмежувальні заходи). 

НАГАДУЄМО!: рішенням РНБО громадянам України рекомендовано утриматися від виїзду за кордон.

- Також в ніч проти понеділка тимчасово забороняється в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства. Винятки стосуються осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.

НАГОЛОШУЄМО!: громадяни України можуть в будь-який час повернутися в Україну.  РНБО рекомендує українцям повернутися з-за кордону до 17 березня, а тим, хто не встигне та не зможе самостійно повернутися – звертатися у посольства та консульства України в країнах перебування за каналами комунікації, вказаними на інтернет-сторінках цих дипустанов.

- Адже з 00.00 17 березня 2020 року тимчасово припиняються регулярні міжнародні пасажирські перевезення через усі пункти пропуску (контролю) через державний кордон України.

Зазначені обмеження на кордоні України будуть діяти до 3 квітня 2020 року, якщо через ситуацію із поширенням захворюваності на пандемічний вірус не буде прийняте інше рішення. 

ЗАЗНАЧАЄМО: На державному кордоні, у тому числі в усіх пунктах пропуску (як діючих, так і тимчасово закритих) нестиме службу достатня кількість прикордонників для адекватного реагування на можливі ситуації. Для цього здійснено перерозподіл особового складу, технічних засобів, засобів захисту та інших ресурсів. Тому НЕ РАДИМО через обмеження намагатися перетинати кордон нелегально.   

РЕКОМЕНДУЄМО!: відслідковувати інформацію про функціонування пунктів пропуску на нашому сайті та сторінках у соцмережах. За потреби користуватися послугами Контактного центру Держприкордонслужби України, який працює цілодобово (інформація за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/sluzhba-dovira/). Не поширюйте повідомлення сумнівних джерел, перевіряйте інформацію на офіційних ресурсах, дотримуйтеся гігієни, в тому числі – інформаційної. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси