Старт компонентів галузевого управління – ДПСУ та МЦРМП

НАЗАД
15 жовтня 2020 16:55

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася робоча зустріч заступника Голови Держприкордонслужби Вадима ЧЕНЧИКА та керівника програми управління кордонами та безпекою Міжнародного центру розвитку міграційної політики Борута ЕРЖЕНА

Сторони обговорили поточний стан реалізації проєкту «Підтримка ЄС із посилення інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», а також розглянули проблемні питання реалізації проєкту EU4IBM.

Зауважимо, що на сьогодні проект пройшов державну реєстрацію.

Разом з тим, у зв’язку із ситуацією обумовленою Covid-19 Держприкордонслужба отримала допомогу на першочергові потреби та закупівлю двох скринінгові системи для вимірювання температури.

Бригадний генерал Вадим ЧЕНЧИК висловив вдячність за оперативне реагування на потреби служби у цьому напрямку у непростий для всіх час пандемії.

Окрема увага була відведена роботі у протидії контрабанді цигарок на західній ділянці кордону, зокрема, що стосується облаштування пілотного підрозділу Чернівецького загону технічними засобами охорони кордону. Варто зазначити, що цей компонент був ініційований саме керівництвом прикордонного відомства.

Наразі найактивніші дії проводяться за компонентом із аналізу та оптимізації бізнес-процесів ДПСУ. Крім того, розпочалась робота в галузевому управлінні та вдосконаленні процедур прикордонного контролю.

До речі, останнє питання стосується розробки концепції зразкових пунктів пропуску.

У ході обговорень, учасники зустрічі відзначили й наявність проблемних моментів у рамках роботи за компонентом із аналізу бізнес-процесів. Зокрема йшлося про необхідність скорочення часу підготовки проєктів звітів після завершення фактичного аналізу.

Держприкордонслужба рішуче налаштована на ефективну та якісну роботу для досягнення результатів, адже підтримка іноземних партнерів на шляху реалізації визначених завдань та подальшого розвитку ДПСУ є вкрай важливою для прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси