Співробітники прикордонного відомства взяли участь у семінарі Експертної служби МВС

НАЗАД
08 жовтня 2018 14:21

Днями представники Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби взяли участь у семінарі з актуальних питань технічного дослідження документів та почеркознавчих досліджень, що відбувся в Луцьку на базі Волинського науково-дослідного екс

Наразі Експертною службою МВС України проводиться робота щодо нормативно-правового врегулювання та сучасного методичного забезпечення криміналістичних експертиз.

Головна мета заходу полягала у визначенні актуальних питань, які виникають під час проведення судово-технічної експертизи документів і почерку та ефективних шляхів їх вирішення. Семінар-нарада проходив за участі фахівців з експертних установ МВС, майже з усіх областей України, представників Генеральної прокуратури України та адвокатів.

Зокрема, представники Держприкордонслужби висвітлили питання особливостей підроблення сучасних іноземних паспортних документів.

За підсумками роботи учасники заходу ухвалили відповідні рішення щодо запровадження узгоджених методів роботи під час призначення та проведення судових експертиз за напрямами технічного дослідження документів та почерку. Також обговорили процесуальні питання щодо роботи із зразками об’єктів, які надходять на дослідження. Зазначене, сприятиме підвищенню якості висновків експертів та їхньої доказової цінності в суді. Особливо це стосується експертиз штампів у вигляді відміток про перетинання державного кордону України.

Варто зазначити, що під час співпраці в розслідуванні злочинів, важливим є постійне здійснення всесторонньої міжвідомчої взаємодії між судово-експертними установами правоохоронних органів. Така співпраця сприятиме підвищенню ефективності судово-експертного забезпечення правосуддя в Україні та протидії загрозам національній безпеці, зокрема нелегальній міграції, торгівлі людьми та розповсюдженню тероризму.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси