Співробітники УВВБ викрили злочинну схему незаконного внесення інформації до відомчих баз даних

НАЗАД
15 травня 2019 12:14

За незаконні оборудки затримано військовослужбовця відділу «Вільхуватка» Харківського прикордонного загону.

Учора за процесуального керівництва військової прокуратури Харківського гарнізону ОС, завдяки спільним діям службових осіб Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава, та оперативних співробітників Управління внутрішньої та власної безпеки «Схід» і ГВ БКОЗ Управління СБУ в Харківській області викрито незаконну діяльність військовослужбовця відділу «Вільхуватка» Харківського загону.

Встановлено, що затриманий систематично отримував неправомірну вигоду на суму понад 100 тис. грн за внесення недостовірних відомостей до відомчої бази даних Держприкордонслужби щодо фактів фіктивного перетину мешканцями окупованих районів Луганської області державного кордону України. 

Як з’ясувалося, насправді вказані особи не залишали окупованої території, а фіктивні перетинання ними кордону використовувалися для нарахування соціальних виплат.

За фактом вчинення вищевказаних кримінально-караних дій прикордоннику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та підготовки клопотання про відсторонення від посади.

Також, проведено низку обшуків у пункті пропуску «Чугунівка», відділі «Вільхуватка» та місцях проживання фігурантів кримінального провадження, за результатом яких вилучено речі та документи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси