Співробітники Держприкордонслужби зафіксували чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність

НАЗАД
21 лютого 2019 09:38

Співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Північ» Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом військової прокуратури Чернігівського гарнізону зафіксували факт підкупу службової особи.

Так, учора в міжнародному пункті пропуску «Нові Яриловичі», на виїзд з України, громадянин Португалії запропонував прикордоннику Чернігівського загону неправомірну вигоду в розмірі 900 гривень. Іноземець у такий спосіб планував «вирішити питання» щодо не притягнення його до адмінвідповідальності за перевищення терміну перебування в Україні. Прикордонник від хабара категорично відмовився. Факт підкупу службової особи задокументовано.

За повідомленням відділу внутрішньої безпеки по Чернігівському загону військовою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. Громадянина Португалії затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області. Наразі тривають процесуальні дії.

Зазначимо, що тільки впродовж останніх 10 днів зафіксовано 14 відмов від хабарів на суму 4,4 тисячі доларів США, 300 євро, 12 тисяч російських рублів та 1,5 тисячі гривень. Зокрема в десяти випадках від неправомірної вигоди відмовились прикордонники ОКПП «Київ», ще чотири відмови задокументовано в пунктах пропуску «Бачівськ» та «Контоп», що на кордоні з Росією, в пункті пропуску «Городище», що на українсько-польському кордоні та в пункті пропуску «Чорноморськ-МП».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси