Співробітники Держприкордонслужби взяли участь у презентації дослідження судової практики в сфері міграції

НАЗАД
15 липня 2019 16:26

Сьогодні, 15 липня, в Києві відбулася презентація дослідження судової практики в сфері міграції. Захід проводили експерти Міжнародної організації з міграції.

Учасниками презентації стали представники Держприкордонслужби, Державної міграційної служби та Верховного Суду. Цей захід включав у себе понад 5 тисяч рішень судів різних інстанцій.

Зокрема аналізу піддавалися судові справи щодо надання чи скасування дозволів на імміграцію, відмови чи скасування посвідок на тимчасове проживання, примусового повернення чи видворення іноземців або осіб без громадянства, їх затримання, а також інших категорій справ міграційнійного спрямування.

Дослідження проводилося в рамках проєкту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який впроваджує Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні та фінансується ЄС.

Проведене дослідження дало змогу виявити проблемні питання щодо належного забезпечення адміністративного судочинства, різних регіональних підходів у трактуванні чинного законодавства України, а також сформувати методичні рекомендації для однакового правозастосування у цій сфері.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси