Спільний патруль прикордонників України та Словаччини затримав групу нелегалів

НАЗАД
21 липня 2018 10:09

Дванадцятеро незаконних мігрантів затримали на Закарпатті прикордонники Чопського загону у результаті спільних дій зі словацькими колегами в рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018».

Під час несення служби прикордонний наряд від відділу «Гута» вчора ввечері помітив ознаки перебування людей поблизу держрубежу. Доріжка слідів вказувала на те, що нещодавно в цьому місці пройшла група осіб.

Співробітники Держприкордонслужби відразу розпочали пошукові дії та повідомили представників прикордонної поліції Словацької Республіки. Аби підвищити ефективність пошуку та не допустити правопорушення, українські прикордонники ініціювали спільне з європейськими колегами патрулювання.

Невдовзі спільний наряд затримав четверо азіатів. Вони саме рухались в бік Словаччини та спробували перетнути кордон. Ще вісім нелегалів  словацькі правоохоронці зупинили неподалік виявлення першої групи мандрівників відразу після порушення.

Затримані при собі не мали жодних документів, однак назвались громадянами В’єтнаму. Наразі тривають відповідні процесуальні заходи та встановлюються особи затриманих, в діях яких передбачається відповідальність за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Крім того, встановлюються особи, які могли допомагати іноземцям в їх незаконній мандрівці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси