Спікер Верховної Ради України вручив двом курсантам-прикордонникам та слухачу прикордонного вишу сертифікати на призначення стипендій ВРУ

НАЗАД
13 жовтня 2021 14:20

Серед нагороджених – троє представників Національної академії Держприкордонслужби України.

Сьогодні в Києві з нагоди Дня захисників і захисниць України Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк вручили сертифікати на призначення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти на 2021-2022 навчальний рік

За особливі успіхи в навчанні й науковій діяльності та зразкову військову дисципліну сертифікати вручені слухачу  факультету підготовки керівних кадрів майору Тарасу Сервилу, курсанту факультету правоохоронної діяльності старшому сержанту Павлу Губському та курсантці факультету оперативно-службової діяльності солдату Марині Батурко.

Майор Тарас Сервило народився на Львівщині, у 2013 році закінчив прикордонний виш з відзнакою. Проходив службу в Східному та Західному регіональних управліннях ДПСУ на керівних посадах – від начальника відділення інспекторів прикордонної служби до начальника відділу прикордонної служби. Учасник бойових дій на сході України. У 2020 році Тарас вступив на факультет підготовки керівних кадрів академії та знову продовжив навчання з відмінними результатами.

Старший сержант Павло Губський родом з Луцька. Закінчив навчання у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Наразі навчається на четвертому курсі прикордонної альма-матер на «відмінно». З першого курсу обіймає посаду командира групи, користується авторитетом підлеглого персоналу групи. Відмінні теоретичні знання Павло зразково підтверджує на практиці, адже неодноразово був відмічений в кращу сторону під час проходження практичного стажування на різних ділянках державного кордону України.

Курсант четвертого курсу Марина Батурко родом з міста Хмельницького. Навчається на «відмінно», є призером конкурсів військово-наукового товариства, бере активну участь у житті академії та факультету.

Зазначимо, що стипендії Верховної Ради України призначаються курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів, які виявили особливі успіхи в навчальній і науковій діяльності та зразкову військову дисципліну. Розмір парламентської стипендії для курсантів складає подвійне грошове утримання, а для слухачів – розмір грошового утримання з підвищенням на 100 % їхнього посадового окладу (Постанова Верховної Ради України № 246/95-ВР «Про встановлення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи»).

Вітаємо стипендіатів та бажаємо подальших успіхів та перемог.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси