Спецпризначенці ДОЗОРУ пострілами зупинили контрабандистів на Буковині

НАЗАД
14 грудня 2018 12:00

Співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з правоохоронними органами ефективно протидіють активізованим діям правопорушників та їх зухвалим вчинкам на державному кордоні.

Для цього на найбільш загрозливі напрямки – на Закарпаття та Буковину, за рішенням керівництва Держприкордонслужби, направлено додаткові резерви прикордонного відомства. До заходів залучені підрозділи мобільного загону ДОЗОР, прикордонні комендатури та кінологи зі службовими собаками, які максимально ущільнили державний кордон.

Одну з таких запланованих оборудок з переміщення контрабандних сигарет викрили учора на Буковині прикордонники підрозділу забезпечення внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, спецпідрозділу ДОЗОР та військовослужбовці Чернівецького загону.

Спочатку в ході патрулювання охоронці кордону виявили автомобіль «Фольксваген» литовської реєстрації, який їхав у напрямку кордону з Румунією.  Водій проігнорував законну вимогу про зупинку, наражаючи при цьому на небезпеку правоохоронців. Кермувальник авто не відреагував на попереджувальні постріли вгору та продовжив рух. Тому спецпризначенці застосували зброю по колесах легковика. У результаті іномарку зупинено. З автомобіля вискочило кілька молодиків, які вдалися до втечі. Водія автомобіля, жителя Сторожинецького району, прикордонники затримали. До того ж з’ясувалося, що він знаходиться у стані алкогольного сп’яніння.

 При здійсненні огляду легковика в багажному відділення прикордонники знайшли чотири ящики з 2 тисячами пачок сигарет та дві радіостанції. На місце події викликано співробітників Національної поліції. Наразі на правопорушника складено відповідні документи та продовжуються пошуки його спільників.

Наголосимо, що військовослужбовці Держприкордонслужби у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами консолідованими діями й надалі будуть виключно жорстко реагувати на такі дії контрабандистів та, у разі  виникнення загрози життю та здоров’ю правоохоронців, будуть діяти адекватно, в тому числі і застосовувати зброю, в межах діючого законодавства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси