Сотні життів урятував …ціною власного

НАЗАД
03 липня 2020 11:33

Шість років тому від тяжких поранень помер 35-­річний старший прапорщик Олег Семеновський. Напередодні він змусив терористів припинити мінометний обстріл біля Новоазовська.

Серед ночі терористи почали обстрілювати пункт пропуску «Новоазовськ», де було більше сотні людей. Якби тоді здетонувала міна, яка поцілила неподалік від рейсового автобуса з пасажирами, жертв було б десятки.

Прикордонники у пункті пропуску евакуювали цивільних та з бійцями батальйону «Вінниця» зайняли кругову оборону. А Олег Семеновський очолив наряд, який висунувся на місце, звідки терористи розстрілювали українське прикордоння. Кулеметним вогнем бойовики зрешитили автомобіль прикордонників. Четверо бійців із того наряду отримали поранення, з них троє – тяжкі. Наступного дня від поранень Олег Миколайович помер у лікарні. Тоді прикордонний наряд змусив терористів припинити мінометний обстріл та відступити.

Він був дружним і веселим. Керівництво та колеги характеризували Олега Семеновського лише позитивно. Його вдова та мати двох їхніх дітей Ольга Семеновська згадувала: - «Олег жив службою, мабуть ніхто стільки не пройшов пішки по кордону, як мій чоловік. Дуже любив військову форму. Він був по-справжньому сильним, турботливим, був дуже працьовитим, чесним, відповідальним, відданим своїй роботі до останньої хвилини свого життя. Захоплювався історією. Особливо історією України. Істинний патріот своєї Батьківщини. Професію вибрав за прикладом свого батька, колишнього прикордонника. Олег був порядним сім’янином, дуже любив дітей, кожну вільну хвилину присвячував своїй родині. Любив природу, тварин, і просто життя».

Сьогодні прикордонники вшановують пам'ять свого героїчного побратима. В честь героя сьогодні лунав дзвін у «Залі пам'яті» — меморіальному комплексі на території Міністерства оборони України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси