Системна робота по вихованню охоронців кордону з підліткового віку стане надійним фундаментом для зміцнення обороноздатності держави

НАЗАД
14 березня 2019 11:51

Про це сьогодні зазначив помічник Голови Держприкордонслужби на брифінгу в «Укрінформі».

Під час свого виступу він розповів, що нещодавно Кабінет Міністрів України прийняв рішення про передачу до складу прикордонного відомства ліцею-інтернату імені Харитоненка, що у Сумах.

Зокрема до сфери управління Адміністрації Держприкордонслужби розпорядженням Уряду передано цілісний майновий комплекс навчального закладу.

Він нагадав, що минулого року, під час відзначення 100-річчя створення прикордонної служби України, на якому були присутні й вихованці даного навчального закладу, Президент України Петро Порошенко підтримав ідею щодо взяття Держприкордонслужбою опіки над цим навчальним закладом та висловив переконання, що це буде корисним як для прикордонного відомства, так і навчального закладу.

 «Сьогодні у ліцеї навчаються близько 600 вихованців. У 2018 році зі ста випускників ліцею – 28 виявили бажання та успішно здали іспити до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. І цей показник є найбільшим серед інших подібних навчальних закладів», - зауважив Олег Слободян.

«Системна робота по вихованню охоронців кордону з підліткового віку стане надійним фундаментом для зміцнення обороноздатності держави і підвищить рівень національно-патріотичного виховання молоді України. Крім того, перебування ліцею в складі Держприкордонслужби дозволить готувати вмотивованих кандидатів для вступу до військових навчальних закладів відомства, надавати допомогу у вихованні дітей учасників бойових дій, дітей-сиріт і дітей з багатодітних сімей», - наголосив помічник Голови ДПСУ.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси