(ВІДЕО) Сигарети вартістю 20 мільйонів гривень. Викрито масштабну схему реалізації контрафактних тютюнових виробів на території 4 областей

НАЗАД
16 лютого 2020 09:49

В рамках виконання завдань, визначених Президентом України, Державна прикордонна служба разом з іншими правоохоронними органами продовжує комплекс активних заходів з протидії злочинності.

Результатом такої роботи стало викриття масштабної схеми незаконного обігу тютюнової продукції на території України, в тому числі і незаконно ввезеної із тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

15 лютого під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 369 КК України, за єдиним задумом, одночасно на території Донецької, Дніпропетровської, Одеської та Волинської областей, прикордонними оперативно-розшуковими та спеціальними підрозділами, спільно із силами та засобами Національної поліції України проведено більше ніж 90 обшуків.

У місцях можливого зберігання та збуту контрафактної тютюнової продукції  виявлено та вилучено понад 1500 ящиків (750 тис. пачок) цигарок, на загальну суму понад 20 млн. грн., грошові кошти у розмірі 900 тис.грн, які були одержані від злочинної діяльності, а також вогнепальну зброю та набої, наркотичні засоби, «тіньову» бухгалтерію та комп’ютерну техніку, інші предмети, що є доказами зазначених злочинів.

Оперативну розробку протиправних груп оперативники Східного регіонального управління здійснювали понад півроку, завдяки чому у взаємодії з колегами із Західного та Південного регіональних управлінь, а також підрозділами УСР ГУНП у Волинській та Донецькій областях злочинну діяльність було дискредитовано.

Тривають подальші слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси