«Сі Бриз-2021». Держприкордонслужба долучилися до конференції багатонаціональних військових навчань

НАЗАД
22 сiчня 2021 10:03

Під час першої у цьому році планувальної конференції багатонаціональних військових навчань «Сі Бриз-2021» обговорення здебільшого відбувалися в дистанційному форматі.

Як повідомив заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато, метою конференції є з’ясування потенційного складу учасників навчання «Сі Бриз», погодження відповідного сценарію проведення навчання, визначення можливих районів застосування підрозділів та напрацювання питань логістичного забезпечення.

Під час конференції представники країн-учасниць навчань обговорили можливі й необхідні сценарії навчальних компонентів. Провели попередні розрахунки та узгодили напрямки взаємодії.  Адже зазвичай легенда навчань – максимально реалістична й актуальна, відповідає викликам і вимогам сучасного світу.

Від Державної прикордонної служби України до навчань мають долучитися корабельно-катерний склад, авіація, підрозділи водолазної та протидиверсійної спеціалізації, також цьогоріч планується відпрацювання й сухопутного компоненту.

Нагадаємо, минулого року через карантинні обмеження міжнародні навчання «Сі Бриз» обмежилися лише морською фазою із залученням авіації. Усі спільні заходи розгорталися в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

«Долучаючись до багатонаціональних навчань, ми ставимо перед собою дві основні задачі, - відзначив представник Регіонального управління Морської охорони капітан 1 рангу Юрій Нечипорук, - по-перше, відпрацювання максимальної кількості реалістичних сценаріїв із виконанням притаманних прикордонних задач. Це і захист прибережної інфраструктури, і забезпечення контролю та безпеки судноплавства, протидиверсійні заходи і оглядова робота із залученням штурмових груп. По-друге, це додаткова можливість активно вивчати і впроваджувати стандарти НАТО, як у своїй самостійній діяльності, так і у взаємодії з партнерами»

Навчання «Сі Бриз» проводяться на території України з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси