Сергій Дейнеко провів зустріч з представником Держдепу США Натаном Сейлсом

НАЗАД
18 лютого 2020 17:18

Сторони обговорили пріоритети співробітництва на найближчий період, зокрема щодо координації зусиль у протидії організованій транскордонній злочинності і тероризму.

Сьогодні у Києві Голова Державної прикордонної служби України зустрівся з Тимчасово виконуючим обов’язки заступника Держсекретаря з питань громадської безпеки, демократії та прав людини, координатором з питань боротьби із тероризмом Натаном Сейлсом. 

Під час зустрічі сторони обговорили головні аспекти реалізації державної політики у сфері охорони державного кордону, впровадження інтегрованого управління кодонами та інтеграцію до єдиного європейського та світового безпекового простору.  Зокрема спільне патрулювання, яке поширено на весь кордон з країнами ЄС та Молдовою, покращення якості контрольних процедур,  протидію транскордонній та контрабандній діяльності.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко розповів про реформування  прикордонного відомства та удосконалення системи протидії корупції. А також про продовження оптимізації структури відомства та приведення співвідношення адміністративних і функціональних посад до міжнародних стандартів, зокрема вищого, старшого та молодшого офіцерського складу. Також було наголошено на завершенні реорганізації центрального апарату (з 15 існуючих департаментів сформовано 5), на продовженні таких заходів щодо регіональних управлінь, зменшенні кількості генеральських посад.

Окремо сторони обговорили обстановку в районі операції Об’єднаних сил, а також на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

Пан Натан Сейлс зазначив: «Ми високо цінуємо ту боротьбу, яку ви ведете на Сході вашої країни, захищаючи права людини у Європі. Агресія, яку проявляє Росія сьогодні, демонструє нам наскільки важливим є зміцнення нашого співробітництва, яке включає боротьбу з транскордонним тероризмом».

У свою чергу, Сергій Дейнеко подякував за підтримку та допомогу, яку надає США прикордонному відомству України та зазначив, що вона є надзвичайно важливою на шляху подальшого розвитку ДПСУ та підвищення ефективності охорони державного кордону України.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили пріоритети співробітництва на найближчий період, зокрема щодо координації зусиль у протидії організованій транскордонній злочинності і тероризму.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси