Сергій Дейнеко: Збереження життя і здоров’я прикордонників є пріоритетом, особливо під час виконання своїх службових обов’язків

НАЗАД
20 серпня 2019 11:52

Про це Голова Державної прикордонної служби України відмітив на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що повернувся з ділянки Чернівецького загону, де днями мала місце ситуація застосування прикордонниками вогнепальної зброї для зупинки порушника державного кордону, у результаті якої важко поранений один місцевий житель. 

«Детально розібрався в ситуації і хочу сказати, що, як керівник прикордонного відомства, засуджую будь-які факти та спроби порушення кордону і не виконання вимог прикордонних нарядів», - відмітив очільник Держприкордонслужби. 

Окремо Сергій Дейнеко наголосив, що «збереження життя і здоров’я прикордонників є пріоритетом, особливо під час виконання своїх службових обов’язків. При цьому прикордонники мають відчувати свою захищеність, зокрема і у разі вимушеного застосування зброї».

Також він вказав на неодноразові фіксації вкрай зухвалих дій порушників, які певно відчувають свою безкарність.

«Спроби нападу і заволодіння зброєю прикордонних нарядів, погрози фізичної розправи, залякування, підкуп. Така зухвалість вже призвела до загибелі прикордонника – в листопаді минулого року на Закарпатті під час виконання завдань з охорони державного кордону загинув начальник відділу «Ділове» Вадим Березенський. Йому було 34 роки, а сиротами залишилися двоє дітей», - зазначив Голова ДПСУ.

Крім того, він запевнив, що безкарності для порушників державного кордону у відомстві не допустять, а Закон мають поважати усі, при цьому гарантував об’єктивне розслідування зазначеної події.

«Ми продовжуватимемо заходи із посилення охорони кордону. Це безповоротно. Український кордон буде надійно захищений. Слава Україні!», - додав Сергій Дейнеко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси